Info

De grondstof van Babaria producten is de pure gelei uit de bladeren van de Aloë Vera Barbadensis Miller plant. Babaria lichaamsverzorgende producten zijn voor uitwendig gebruik. Alle Babaria producten zijn dermatologisch getest, voldoen aan de E.U. normen en zijn niet op dieren getest.

Aloë Vera in het kort:
Kwalitatief goede Aloë Vera producten zijn ware vochtoases voor de huid. Het voorziet de huid van vocht, koelt, verzorgt en kalmeert. Belangrijk is, wanneer u Aloë Vera producten koopt, u een kwalitatief goed produkt moet kiezen waar minimaal 20% pure Aloë Vera in verwerkt is. In alle Babaria crèmes zit minimaal 20% pure Aloë Vera. In de Babaria balsem zit zelfs 99% pure Aloë Vera verwerkt! Babaria producten zijn verder verwerkt met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten, welke goed zijn voor de huid zoals glycerine, olijfolie en vitamines. Op elke verpakking staat precies omschreven welke ingrediënten met de Aloë Vera gelei zijn verwerkt. De kwaliteit van Aloë Vera producten wordt bepaald door het tijdstip en de manier waarop de gelei uit de Aloë Vera bladeren wordt gewonnen. Alle gelei voor Babaria Aloë Vera producten wordt koud geperst. Dit produktieproces kost meer tijd dan stabiliseren (verhitten), maar komt de kwaliteit van het produkt zeker ten goede.

De Aloë Vera plant:
De Aloë Vera Barbadensis Miller is een cactus-achtige plant, die groeit in de warmere klimaten en is familie van de lelie- en ui-achtige planten. Deze plant groeit op halfdroge tot droge gebieden van subtropische klimaten en kan vele maanden zonder regen. De Aloë Vera is dus aangewezen op de aanmaak van eigen voedingsstoffen en watervoorraden. Doordat de bladeren bijzonder dikwandig zijn, verdampen zij nauwelijks vocht en het binnenste gedeelte van het blad, de gelei, dient als opslag voor water- en voedingsstoffen voor slechtere tijden.

Deze gelei is zeer waardevol voor de huid en wordt als grondstof gebruikt in onze producten. Aloë Vera is een natuurprodukt. Echter, zoals vaak omschreven maar niet bewezen is het geen geneesmiddel. Aloë Vera kan een aanvullende rol spelen in het beheersen van verschillende aandoeningen. Diagnose en therapie van ziektes is uitsluitend voorbehouden aan bevoegde vertegenwoordigers van de gezondheidszorg.

Maar: wordt een blad van de Aloë Vera beschadigd dan geneest deze “wond” vrijwel direct: eerst komt er wat geleiachtig sap uit en binnen een paar minuten vormt dit een beschermlaag, die binnen zeer korte tijd zo vast wordt dat de beschadiging nauwelijks nog te zien is. Ook op de menselijke huid genezen wonden na het aanbrengen van de gel snel en meestal zonder littekens.

Wij begeven ons met onze Babaria productenlijn niet op het terrein van de genezingsproducten maar in eerste instantie op het terrein van verzorgingsproducten: gezichtscrèmes, oogcrème, handcrème, balsem, bodymilk, bodycrème, shampoo, haarmaskers, bad- en douchegel, deodorant, body/baby olie, gezicht reinigingsproducten, lippenbalsem, zonneproducten en de bijzonder verkoelende after-suns.

Sinds eind 2007 is ook in ons assortiment opgenomen de cosmetische gezichtscrème op basis van slakkenextract. Voor meer informatie over al onze producten raadpleegt u de productenpagina waar u per product alles kunt nalezen.

Bij Babaria.nl is ook aandacht besteed aan een mannen verzorgingslijn: in ons assortiment zijn opgenomen scheergel, gezichtscrèmes, oogcrème.

Wij hopen dat u met veel plezier onze site zult bezoeken.
Verder staan wij open voor suggesties; heeft u een leuk idee, een vraag over een product, een opmerking……… mail ons via info@babaria.nl en leg het ons voor.

Met vriendelijke groet,

namens BABARIA.NL

Marian Minnaard

06-13509461